Eerste hulp bij klachtenmanagement

Niet een goed product of een onmisbare dienst zorgen ervoor dat mensen graag klant blijven bij een bedrijf. Hoe tevreden of loyaal een klant is, hangt in steeds grotere mate af van de manier waarop deze wordt bediend. En helemaal wanneer er iets gebeurt wat niet in de planning zat: een klacht!

Klachten zijn niet sexy

Bedrijven hebben de behandeling van klachten vaak niet hoog op de agenda staan. Want geef toe: heel sexy is de behandeling van klachten nou eenmaal niet. Het woord ‘klacht’ zou je zelfs kunnen betitelen als de ultieme turn-off. Maar er is zo veel te winnen is met het goed behandelen van een klacht en het leren van wat er misging.

Service recovery paradox

Dat bij een klacht het afbreukrisico het grootst is zal niemand verbazen, maar een klant die tevreden is na de behandeling van een klacht, blijkt in de meeste gevallen een klant voor het leven; een goed behandelde klacht levert de grootste klanttevredenheid op (de zogenaamde service recovery paradox). Bovendien verbetert ook de medewerkerstevredenheid (en daarmee de productiviteit) wanneer klantreacties en klachten goed worden behandeld binnen een organisatie.

Richt je klachtenmanagement goed in

Het is daarom van cruciaal belang om klachten goed te managen: van binnenkomst via behandeling naar terugkoppeling en het leren van de klacht. Hoe doe je dat voor jouw organisatie?

Hiermee kan ik je helpen!

Met vele jaren ervaring als klachtenmanager van de grootste particuliere schadeverzekeraar van Nederland kan ik daar samen met jou oplossingen voor bedenken. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Een scan van jouw organisatie: hoe staan jullie ervoor?
  • Meedenken over hoe klachtenmanagement goed in te richten voor jouw organisatie
  • Workshops voor de medewerkers over klantgerichtheid
  • Workshops over klachtbehandeling en nazorg
  • Persoonlijke coaching van medewerkers op het gebied van klantenservice en klachtbehandeling

Ben je er klaar voor klanten de allerbeste service te geven, ook wanneer ze klachten hebben over jouw organisatie? Aarzel dan niet en bel me: 06 27 29 51 15. Mailen kan natuurlijk ook: klachtenmanagement@jackles.com.