Blog

Zingeving

(3 augustus 2020)
“Wie ben ik? Wat doe ik hier? Wat moet ik doen? Doe ik iets wat ertoe doet? […] Mensen zijn in toenemende mate op zoek naar hoe ze de dingen waar ze goed in zijn en waar ze gelukkig van worden kunnen inzetten zodat het ook een behoefte binnen de maatschappij bevredigt.”
LEES MEER

Eigen baas

“Ooooooow, dacht ik een paar dagen geleden, waarom ben ik in hemelsnaam weggegaan bij mijn werkgever. Zo erg was het toch allemaal niet. Die paar dingetjes die ik toevallig niet leuk vond, had ik daar niet gewoon nog een paar keer overheen kunnen stappen?”
LEES MEER

Net als in de film (nou ja, soort van)

“Afijn, uiteindelijk besloot ik eerder dit jaar dat het dan toch maar moest gebeuren: mijn L-vormige badkamertje moest veranderen in een ruimte waar ik het wél in naar mijn zin zou hebben. Bevriende klusjesman ingeschakeld, ontwerpen gemaakt, spullen gekocht, en daar gingen we dan, op weg naar een beter bestaan!En al na dag één van de verbouwing dacht ik: het lijkt wel een film (en wel die over dat stel dat een geweldig huis koopt dat een waanzinnig bouwval blijkt te zijn).”
LEES MEER

Ennio Morricone

(6 juli 2020)
“Maar dat iemand ooit dood zal gaan, dat is een abstract concept, zelfs wanneer die persoon heel oud en behoorlijk fragiel is, dus ons ‘die zien we nooit meer terug’ was meer een wat jolige opmerking dan dat we er daadwerkelijk bij stil stonden dat ook een meestercomponist als Ennio Morricone kan sterven.”
LEES MEER

Daley

(5 juli 2020)
“Een tijdje geleden schreef ik het al eens, en ik bedacht me die nacht ook weer: ik zou een voorbeeld moeten nemen aan Daley. De dingen die hij wil, die doet hij gewoon. […] … als hij iets wil, dan gaat hij ervoor. En als hij ergens geen zin in heeft, dan doet hij het gewoon keihard niet.”
LEES MEER

Vrijheid

(11 mei 2020)
“Ik denk altijd dat vrijheid vooral betekent dat je doet wat je wilt zonder een ander daarmee lastig te vallen. Dat betekent overigens dat ik (ook) vind dat vrijheid, en dus ook vrijheid van meningsuiting, vooraf wordt gegaan door beschaving. Zonder beschaving (en bijbehorend fatsoen) geen vrijheid, of vrijheid van meningsuiting for that matter.”
LEES MEER

Dankbaar

(30 april 2020)
“Er zijn zo veel dingen waar ik intens dankbaar voor ben, en zo veel dingen waar ik met heel mijn hart van hou. Dat merk ik nu pas echt omdat ik die dingen mis, of juist omdat die dingen de dingen zijn die binnen handbereik blijken te zijn. Wil je weten over welke dingen ik het heb? Goed, een kleine bloemlezing dan…”
LEES MEER

Samenhang

(23 april 2020)
“Klaas van Egmond: “Alle problemen die we nu hebben, hebben te maken met een gebrek aan bewustzijn; we zijn te dom om te snappen dat alles met elkaar samenhangt.”
LEES MEER

Lente

(25 maart 2020)
“Er is veel te leren in een crisis als deze. Niet alleen over je eigen veerkracht (laat me je vertellen dat ik mezelf echt al een paar keer ben tegengekomen in de afgelopen week), maar ook over hoe we in het leven staan. Als land. Als maatschappij. Als soort.”
LEES MEER

Verandering

(13 maart 2020)
“We hebben nu een unieke kans, niet alleen in Nederland, maar wereldwijd, om uitgebreid te kijken naar onze werkelijkheid, of naar wat wij onze werkelijkheid hebben gemaakt, en te bedenken wat we daarvan willen behouden, wat er overbodig is en wat er anders kan. Laten we daar alsjeblieft gebruik van maken. Het is immers hard nodig.”
LEES MEER

Verdrietig

(9 maart 2020)
“Ze glimlachte weer naar me, warmer nu, echter. “Maak je geen zorgen,” zei ze. “Verdrietig zijn is niet erg. Dat weet je toch?”
LEES MEER

Leven na de dood

(2 maart 2020)
“In het artikel in Volkskrant Magazine schrijft Van Beukering melancholiek: “Alle ervaringen die je hebt meegemaakt, kennis die je hebt opgedaan, boeken die je hebt gelezen, reizen die je hebt gemaakt; het verdwijnt allemaal in het niets op het moment dat je je laatste adem hebt uitgeblazen.” Nadat ik die zin had gelezen scheurde ik de pagina uit het magazine. Hier, bedacht ik, moest ik nog eens wat over schrijven. Vandaag, ruim een week nadat ik het artikel las, heb ik voldoende moed verzameld; vandaag is het zover.”
LEES MEER

Maakbaar

“Hoe vaak hoor je het wel niet: als je iets echt, echt, écht wilt, dan kun je het ook! Maar die gedachte is ook nogal gevaarlijk. Want hij houdt in dat wie iets niet kan, het kennelijk onvoldoende heeft gewild.”
LEES MEER

Vroeg opstaan

“Ken je al die artikelen waarin wordt beweerd dat je ongeveer in het holst van de nacht op moet staan om succesvol te worden (want alle succesvolle mensen doen dat ook)? Nou: het hoeft niet. Hoera!”
LEES MEER

Keuzestress

“Schrik niet: er blijken bij Subway in totaal zo’n 38 miljoen verschillende combinaties beschikbaar te zijn. In één restaurant! 38.000.000 manieren om je broodje samen te stellen! Dat mensen worden geconfronteerd met keuzestress in de Subway begrijp ik dus wel.”
LEES MEER

Meer blogposts lezen?

Je vindt mijn hele blog hier: https://dutchjackles.wordpress.com/.