In 10 stappen tevreden medewerkers

Clients don’t come first. Employees come first. If you take care of your employees, they will take care of the clients. By putting the employees first, the customer effectively comes first by default.

Wijze woorden van Richard Branson. En wat hij zegt lijkt ook logisch: als je medewerkers gelukkig zijn, maken zij jouw klanten gelukkig. De vraag is: hoe zorg je ervoor dat je medewerkers zo gelukkig worden?

In 10 stappen…

In dit boek laat ik je in 10 stappen zien hoe je je medewerkers blij maakt. Zo blij dat ze nooit meer bij je weg willen. Zo blij dat het ziekteverzuim daalt en het talent dat je wilt aantrekken vanzelf de weg naar jouw organisatie vindt. Met als bijkomend voordeel dat het uitstraalt naar je klanten. Zoals Richard Branson zegt: als je medewerkers voorop staan, staan je klanten vanzelf voorop.

Na het uitvoeren van de 10 stappen in dit boek heerst er vertrouwen in je organisatie, gebaseerd op een stevige cultuur, inzet op talent en het feit dat je medewerkers zich altijd gehoord en serieus genomen voelen.

Even kennismaken

Ik ben coach, schrijver en spreker en eigenaar van Jackles. Na ruim 20 jaar ervaring met het behandelen van klantsignalen en 15 jaar als manager van klantsignalen bij de grootste particuliere schadeverzekeraar van Nederland vond ik het tijd om mijn kennis en ervaringen als zelfstandige ook bij andere organisaties in de praktijk te brengen. Ik coach individuele personen en teams, kijk mee op bedrijfsprocessen en zit vol praktische kennis en tips voor grote en kleine organisaties om medewerkers, en op die manier klanten, gelukkiger te maken.

Neem contact met me op

Neem gerust contact met me op om vrijblijvend te praten over wat ik voor je kan betekenen. Mijn telefoonnummer is 06 27 29 51 15. Een e-mail sturen kan natuurlijk ook: hallo@jackles.com. Ik kijk uit naar ons gesprek!